Hipermetropie

Hipermetropia este o problema de vedere obisnuita, care afecteaza aproximativ un sfert din populatie. Persoanele afectate de hipermetropie pot vedea obiectele îndepartate foarte bine, dar au dificultati în vederea celor din apropiere.

Care sunt cauzele hipermetropiei?

Globul ocular al persoanelor hipermetrope este mai scurt decât normal si ca urmare, razele de lumina care intra în ochi sunt focalizate în spatele retinei. Multi copii se nasc cu hipermetropie, dar unii dintre ei se vindeca odata cu alungirea globului ocular odata cu cresterea normala a organismului. Oamenii confunda hipermetropia cu presbiopia, afectiune în care exista de asemenea dificultati în vederea de aproape, dar care are o cu totul alta cauza.

Semnele hipermetropiei

Hipermetropii se plâng de dureri de cap sau de ochi si se pot simti obositi când au de facut o munca ce necesita vedere de aproape. Daca aveti aceste simptome în timp ce purtati ochelari sau lentile de contact, aveti nevoie de o examinare oftalmologica si de o noua prescriptie.

Tratamentul hipermetropiei

Hipermetropia poate fi corectata cu ochelari sau cu lentile de contact. Prescriptia dumneavoastra va avea un numar pozitiv (cu plus), de exemplu +2,50.
S-ar putea sa aveti nevoie sa purtati ochelarii tot timpul, sau doar la lucrul de aproape, de exemplu la citit, lucrat la computer, etc.